Här kommer lite tips på julgodis!
ISCHOKLAD:
Ca 65 stycken
- 250 g vit choklad
- 125 g kokosfett
- ¼ dl Florsocker
Dela chokladen i bitar och lägg den tillsammans med fett och florsocker i en skål och smält över vattenbad. Blanda om och häll upp i formar.
SÖTA MANDLAR:
- 200 g sötmandel
- 2 dl Rörsocker Flor
- 1 dl Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
- 1 äggvita
Skålla och skala mandlarna. Blanda flor- och rörsocker i en skål. Lägg äggvitan i en annan skål och slå sönder den med en gaffel. Doppa mandlarna i äggvitan och därefter i sockerblandningen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 150° och rosta mandlarna i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen men låt mandlarna vara kvar tills de har svalnat.
KNÄCK:
Ca 30 stycken
-1/2 dl vispgrädde
-1 dl Strösocker
-1 dl Ljus Sirap
Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en mikrosäker glasskål och koka i 7-8 minuter på 6-700 w. Skeda upp i pappersformar.
LYCKA TILL!